Tarieven

Tarieven en vergoeding neurofeedback, coaching en EMDR.

Tarieven 2024 Neurofeedback training

Intakegesprek

Gratis

Neurofeedbacktraining sessie

59,50

EMDR sessie (per uur)

65,-

 Coaching sessie

59,50

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk onze consulten. Dit is echter afhankelijk per verzekeraar en het door u gekozen pakket. Kijk bij vergoedingen voor meer informatie.

Tarieven en vergoedingen Neurofeedback

De procedure voor het volgen van neurofeedback training bij ons is als volgt:

Eerst maken we een afspraak voor een gratis intakegsprek; deze kan meestal op korte termijn plaatsvinden. Voorafgaand aan het intakegesprek ontvangt u van ons een intakeformulier en een symptomenlijst (  hier te downloaden  ).

Het intakeformulier en de symptomenlijst dienen voor het intakegesprek worden ingevuld en worden meegenomen naar de intake.

Tijdens de intake worden de door u ingevulde formulieren samen met u besproken. verder wordt er een registratie van de actuele hersenactiviteit gemaakt (pre-baseline). Deze registratie wordt met u besproken en uitgelegd. Hierbij geven we ook aan waar turbulentie of instabiliteit te zien is en hoe deze gerelateerd zou kunnen zijn aan uw klachten.

Daarna volgt een korte neurofeedback training. Na de training wordt er weer een registratie van de actuele hersenactiviteit gemaakt (post-baseline). Deze twee registraties worden met elkaar vergeleken zodat u meteen het resultaat van de training kunt zien. Uiteraard blijft het effect van zo’n eerste korte training niet erg lang hangen, hooguit enkele uren.

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de soort aandoening. De training dient minstens twee keer per week plaats te vinden voor een goed opbouwend effect. Meestal kunt u na 4-6 sessies al bepaalde veranderingen en verbeteringen opmerken. Over het algemeen zijn er 15 tot 20 sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Na elke 5 sessies wordt gevraagd nogmaals een symptomenlijst in te vullen, dit ter evaluatie van het trainingsresultaat