Over ons

NeuroSupport is een praktijk dat zich richt op het geven van Neurofeedback training en coaching.

NeuroSupport is de praktijk van Eric Sterken en Lineke Sterken – van der Zwaag uit Groningen. Na een succesvolle behandeling van hun zoon Daniël met ADHD zijn ze dolenthousiast en willen zij ook andere mensen helpen met hun problemen. Het was op school dat duidelijk werd dat Daniël een forse vorm van ADHD had. “Hij kon zich moeilijk concentreren en was vaak heel druk in de omgang.

Toen de diagnose was gesteld moest hij aan de Ritalin en slaaptabletten en zat hij met zijn vijf jaar op bijna vier pillen per dag”, vertelt Eric Sterken. “Na een tip kwamen we uit bij neurofeedback. Het is een therapie die de hersenen traint aan de hand van een film. De therapie sloeg aan en Daniël gaat nu door het leven zonder gebruik van medicijnen. Aangestoken door het succes volgden Eric en Lineke Sterken de opleiding en investeerden ze flink in een eigen praktijk in Groningen en Leeuwarden.

Volgens de ontwikkelaars van het concept helpt neurofeedback bij 80% van alle hersengerelatleerde problemen. Meestal kunt u na 4-6 sessies al bepaalde veranderingen en verbeteringen opmerken. Over het algemeen zijn er 15 tot 20 sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na elke 5 sessies wordt geëvalueerd wat het effect is. Een training vindt bij voorkeur twee keer in de week plaats.

Opgeven voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?